Skip to content

Osteopatia Estructural

Osteopatia estructural

La part estrucutral de la osteopatia és aquella dirigida a abordar totes les lesions que apareixen al sistema musculo-esquelètic.

És importantíssim realitzar una correcta valoració, ja que no per trobar un segment vertebral amb dificultat de mobilitat vol dir que s’hagi de tractar o manipular.

Moltes ocasions el cos va adaptar antigues lesions fins que ja no pot assumir més adaptacions i comencen a apareixer símptomes. Cal mantenir una bona postura i cal alliberar allò que ens hi interfereixi.

Tècniques de la osteopatia estructural:

La més coneguda és la manipulació estructural o vertebral tot i que s’apliquen a totes les articulacions del cos. És una tècnica directa i d’alta velocitat. Molt efectiva en bloquejos articulars però molt poten a nivell informatiu a tot l’organisme.

Quan estem realitzant una manipulació vertebral estem enviant una senyal via nerviosa a totes les estructures que tenen relació amb aquella vèrtebre que s’ha manipulat.

En ocasions no és possible realitzar una manipulació per possibles patologies o depenent quins medicaments pren la persona, però això no fa que no puguem tractar una zona. En aquests casos es poden utilitzar tècniques funcionals o mobilitzacions articulars encarades a millorar la mobilitat articular d’un segment en concret.

És possible que també busquis…